mandag den 29. august 2011

træning d.29/8

16 km i 3.52 rundt på Østerbro

Var rimelig færdig efter at have speaket hele dagen på Eurosport. Specielt fordi jeg ikke fik spist godt nok iløbet af dagen. Svært at spise når man sidder og speaker live, så det var en hård tur at komme igennem. I morgen står den på intervaller i marathonpace.

søndag den 28. august 2011

Status over ugen

Sluttede med 142 km. Hvilket er mit næst længste nogensinde, så det er rigtig positivt. Næste uge byder på en lidt lettere uge med DHL stafet onsdag for Nike og DM 1/2 marathon søndag i Århus.



Dagens træning 29/8


26 km i 3.49 snit..
Løb med Martin Parkhøj rundt i Hareskoven. Startede roligt ud men fik øget tempoet undervejs. Mine ben var fuldstændig smadret i starten, men fik friske ben efter 15 km, ja, nogle gange er det lidt underligt J  

Dagens træning d.27/8 del 2


9 km i 36.00
Senere på dagen trillede jeg en 9 km tur ved Bagsværd sø. Startede lidt langsomt ud på grund af ømme ben, men cirka halvvejs kom friskheden og jeg øgede tempoet på sidste halvdel. Nu har jeg lige 14 timers pause inden ugen sluttes af med en 26 km tur!

Dagens træning d.27/8 del 1


Mødtes med Martin Parkhøj klokken 9.00 på Bagsværd Station. Planen var vi skulle gennemføre et lidt længere pas – 5 km opvarmning, 3 x 6 i marathonpace  (3.15- 3.20) ´3 min pause og 4 km afjog.  Undervejs på tempostykket skulle vi lære at optage væske samt energi. Den første 6 km gik i 19.40, og føltes meget nemt, hvilket det selvfølgelig også skal gøre, når man har ambitioner om at løbe 42, 2 km i det tempo. Halvvejs på anden tur begyndte det at lyne og tordne helt sindssygt, så meget imod min vilje valgte vi at afbryde dagens tempo – øv – men det var det eneste rigtige. Efter 15 min pause på grund af det meget dårlige vejr, kunne vi løbe 7 km, men det var godt nok en kold omgang !.

Fri fredag d. 26/8


Fredagen er som regel altid min fridag. Jeg tror, det er vigtigt, man giver kroppen ro til at komme sig engang imellem. Fridagen blev nydt i stor stil, og vejret viste sig fra sin bedste side.

Dagens træning d.25/8

21 km på 1.18..


Løb tur i Hareskoven, hvor jeg havde Mikael Nielsen med på halvdelen af turen. Mine ben var faktisk ganske gode, selvom jeg godt kunne mærke de mange kilometer på få dage. Var til sidst ved at gå lidt sukkerkold, så colaen efter træningen smagte bedre end længe.

Dagens træning d.24/8 Del 2


Onsdagen er altid en lidt længere arbejdsdag for undertegnede, og i dag var ingen undtagelse. Jeg arbejder for en virksomhed – running26 - der lever af at lave sundhedskoncepter for andre virksomheder. Finder I det interessant kan i læse mere på www.running26.dk.  Er ansvarlig for et træningsforløb for ansatte i Leo-Pharma i Ballerup, der møder trofast op til løbetræning hver onsdag eftermiddag. Der er altid stort fremmøde, og humøret er ganske højt hos de enkelte. Jeg plejer som regel at løbe med på deres træning, men selvom de alle er gået meget frem er det ikke noget jeg personligt bliver specielt træt af, dog er det altid dejligt, at se, at det ikke kun er mig som elsker at løbe. Senere på dagen tog jeg videre til Gentofte, hvor jeg skal have endnu et træningshold. Denne gang en træning i vores løbenetværksklub club-Running26. Jeg er MEGET imponeret af disse mennesker. Selvom de alle besidder topposter i det danske erhvervsliv, har de altid overskud til at give den gas på grusstierne, og aldrig hører jeg dem brokke sig over hårdheden af træningen. I dag var vi en tur i Dyrehaven, og alt forløb perfekt. I alt fik jeg 16 km fordelt på de to træningspas i skiftende tempo. Tror mit tempo svingede mellem 3.30- 6.00. 

onsdag den 24. august 2011

Træning d.24/8 del 1

12 km rundt om Bagsværd/ Lyngby Sø i cirka 3.45 tempo ( havde ikke ur på)...

løb min ynglings tur, og nød hvert et sekund. Mine ben havde det faktisk ganske udemærket, og solen var også fremme, så kan man forlange mere :-)


tirsdag den 23. august 2011

Dagens træning d.23/8 del 2

8 km med 3.55 i snit i Gentofte
Løb med Parkhøj. Var faktisk mere frisk end om formiddagen. 

Sandhedens Time


Var på vægten her til formiddag. Man kommer ikke uden om at vægten spiller en vigtig rolle som løber, og et par kilo ekstra kropsvægt kan være forskel på succes og fiasko. I vinters var min vægt oppe og runde 70, hvilket er meget for mig, så det var med glæde jeg kunne konstatere, at den nu hedder 63,1. Da jeg løb 1.06.10 på ½ marathon i maj måned vejede jeg 67, så glæder mig til at at se om de manglende kilo kommer til at betyde noget på tiden, når der løbes DM ½ marathon om 12 dage i Århus, hvilket bliver min næste konkurrence.  Jeg kan lige nævne, at min fedtprocent var på 5.8, og mit BMI var på 18.8. Må dog også lige nævne, at de ekstra kilo var tabt via en sundere livsstil. Dette kan jeg i høj grad takke min Sponsor ”Smag ” for, der giver mig sund og næringsrigtig mad, så jeg kan træne optimalt !.

Dagens træning d.23/8 Del 1


8.5 km opvarmning på 32,10. Dernæst 8 km progressiv tur på 27.00, og endelig 2,5 km afjog i 4.15 tempo.

Tirsdag er altid en af mine hårde træningsdage og i dag er ingen undtagelse. Normalt ville jeg løbe kvalitet både morgen og aften, men på grund af min 10.000 meter i lørdags var der kun en gang kvalitet på programmet, og da en knap så hård en af slagsen. Startede med at varme op med en tur rundt i Mindeparken ( Hellerup) sammen med Mikael Nielsen og Martin Parkhøj. Mine ben og ryg er stadigvæk godt smadrede af de 25 omgange på banen, så det var fint med noget roligt løb til at blive frisk på. 

Den progressive tur skulle foregå sådan, at man løber en 4 km rundstrækning 2 gange. Starttempoet hedder 4.00, og derefter øger man tempoet med 10 sekunder pr. km. Denne form for træning skal man ikke undervurdere, da man trods alt skal slutte af med at løbe 2.50 på sidste km. Kunne ikke helt holde tiderne, da vi kom til at løbe for hurtigt på de første, hvilket gjorde jeg måtte "nøjes" med 2.56 på sidste km. Mine split tider var 3.53, 3.46, 3.35, 3.26, 3.16, 3,06, 2.59, 2.56.  Mikael var med på de to første km af den progressive del imens Parkhøj løb hele passet, og kom ind 20 sekunder efter. Ganske godt løbet af ham.

mandag den 22. august 2011

Dagens træning d.22/8

9.5 km på 35.04
Tur rundt på Østerbro sammen med Benjamin Wolthers, Jakob Hannibal og Mikael Nielsen. Super hyggelig tur i dejligt vejr. Mine ben var godt trætte, så det passede mig fint med en rolig dag.

torsdag den 18. august 2011

Min nye træningsblog, hvor I fremover kan følge med i min træning.